Zoekresultaten  1-10 van de 3.472 resultaten

 • Nieuw vandaag

  Beantwoording Kamervragen over UNRWA-studiematerialen

  Minister Kaag beantwoordt vragen over het bericht 'Rapport over UNRWA-studiematerialen legt wederom schokkende feiten bloot over Palestijns onderwijs'. UNRWA staat voor United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East .

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Aanbiedingsbrief bij besluit op bezwaar Wob Shell OPL 245

  Minister Grapperhaus stuurt de Tweede Kamer een afschrift van een besluit op bezwaar in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Het besluit ging over informatie over een strafrechtelijk onderzoek tegen Shell voor mogelijke strafbare gedragingen bij aankoop van het olieveld OPL245 in Nigeria.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Afschrift besluit op bezwaar 3 april 2021 Wob besluit Shell OPL245

  Afschrift van een besluit op bezwaar in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Het besluit ging over informatie over een strafrechtelijk onderzoek tegen Shell voor mogelijke strafbare gedragingen bij aankoop van het olieveld OPL245 in Nigeria.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief met reactie op motie Sjoerdsma over onderzoek naar beinvloeding zaak Poch

  Minister Grapperhaus reageert op de motie van het Kamerlid Sjoerdsma (D66). De motie verzoekt de regering om de Rijksrecherche in te schakelen om het mogelijke lek uit het Julio Poch-onderzoek en de mogelijke poging tot beïnvloeding te laten onderzoeken.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beantwoording Kamervragen over de ongunstige situatie in Noord-Irak

  Minister Blok beantwoordt Kamervragen over de Turkse militaire activiteiten in Noord-Irak vanaf juni 2020.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over maatregelen in EU-verband tegen de repressie in Belarus

  Minsiter Blok schrijft een brief over de uitvoering van de Motie Omtzigt c.s. over maatregelen in EU-verband tegen de repressie in Belarus.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beantwoording Kamervragen over problemen nieuwe radar Wier

  Staatssecretaris Visser beantwoordt vragen over het bericht 'Nieuwe radar in Wier maakt 's nachts te veel geluid'. De Eerste Kamer heeft eenzelfde brief gekregen.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over aanstelling voorzitter onderzoekscommissie voor onderzoek naar Non Lethal Assistance-programma

  Minister Blok informeert de Tweede Kamer over de aanstelling van een voorzitter voor een commissie voor extern, onafhankelijk onderzoek naar het Non Lethal Assistance (NLA) programma, dat de Nederlandse regering van 2015 tot 2018 in Syrië heeft uitgevoerd. 

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Nieuw vandaag

  Kamerbrief verslag bijeenkomst NAVO-ministers van Defensie 17-18 februari 2021

  Minister Bijleveld stuurt de Tweede Kamer het verslag van de bijeenkomst van de NAVO-ministers van Defensie gehouden op 17 en 18 februari 2021. Eenzelfde brief is ook aan de Eerste Kamer gestuurd.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over erkentelijkheid en waardering "Stay Behind"

  Minister-president Rutte en minister Bijleveld schrijven een brief over de voormalige Nederlandse ‘Stay Behind’-organisatie. Met deze brief willen zij, namens het gehele kabinet, publiekelijk de erkentelijkheid en grote waardering uitspreken in de richting van de ex-leden van de voormalige Nederlandse ‘Stay Behind’-organisatie en hun nabestaanden. 

  Bekijk document gepubliceerd op