Zoekresultaten  1-10 van de 18 resultaten

Door u gekozen filters

Thema: Rechtspraakverwijder
 • Beslissing op bezwaarschrift bij Wob besluit over documenten proces Wilders

  Afschrift van het besluit op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) van het Openbaar Ministerie (OM). Het besluit gaat over documenten over de strafvervolging van dhr. Geert Wilders vanwege zijn 'minder-Marokkanen'-uitspraken.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Aanbiedingsbrief Wob-besluit OM proces Wilders

  Minister Grapperhaus stuurt de Tweede Kamer een afschrift van het besluit op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) van het Openbaar Ministerie (OM). Het besluit gaat over documenten over de strafvervolging van dhr. Geert Wilders vanwege zijn 'minder-Marokkanen'-uitspraken.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Discriminatie als strafbeinvloedende omstandigheid bij strafbare feiten

  Het onderzoek richt zich op de wettelijke regeling en (rechts)praktijk bij discriminatie als strafverzwarende omstandigheid in België, Duitsland, Frankrijk, Ierland en Italië.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over rechtsvergelijkende onderzoeken naar discriminatie als strafverzwaringsgrond bij strafbare feiten

  Minister Grapperhaus informeert de Tweede Kamer over 2 onderzoeken naar een wettelijke strafverzwarende omstandigheid bij geweld met een racistisch, antisemitisch of homofoob doel. Hij geeft zijn beleidsreactie op het onderzoeksrapport 'Discriminatie als strafbeïnvloedende omstandigheid bij strafbare feiten. Een rechtsvergelijkende studie'.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden Kamervragen over uitlatingen neonazi

  Minister Grapperhaus beantwoordt Kamervragen naar aanleiding van het bericht 'Neonazi Heerlen'.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden Kamervragen over de IHRA-definitie strafrechtelijke beoordeling discriminerende uitspraken

  Minister Grapperhaus beantwoordt Kamervragen over de status en rol van de IHRA-definitie bij de strafrechtelijke beoordeling van discriminerende uitspraken. IHRA staat  voor International Holocaust Remembrance Alliance.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Uitstelbrief Kamervragen over de status en rol van de IHRA-definitie bij de strafrechtelijke beoordeling of uitlatingen discriminatoir zijn

  Minister Grapperhaus stelt de beantwoording uit van de Kamervragen over de status en rol van de IHRA-definitie bij de strafrechtelijke beoordeling of uitlatingen discriminatoir zijn.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Project Helleborus Opdrachtbevestiging E-Discovery

  Afschrift van de brief van Deloitte aan het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV). De brief bevat een opdrachtvoorstel voor (technische) ondersteuning bij het uitvoeren van een analyse in zakelijke emailboxen van medewerkers en bewindspersonen van het Ministerie van JenV.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Wob verzoek van 5 november 2019

  Afschrift van het besluit op het Wob-verzoek (Wet openbaarheid van bestuur) over opdrachten en zoekslagen documenten over mogelijke strafvervolging van Wilders.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over onderzoek naar Wilders

  Minister Grapperhaus informeert de Tweede Kamer over het onderzoek naar de zaak Wilders. Ook informeert hij de Kamer over het besluit over het Wob-verzoek (Wet openbaarheid van bestuur) naar opdrachten en zoekslagen documenten over mogelijke strafvervolging van Wilders. Het besluit met bijlagen stuurt hij mee met de brief.

  Bekijk document gepubliceerd op