Zoekresultaten  1-10 van de 90 resultaten

Door u gekozen filters

Organisatie: Ministerie van Justitie en Veiligheidverwijder
 • Kamerbrief over aanstelling van de Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding en afdoening moties en toezeggingen inzake antisemitisme

  Minister Grapperhaus informeert de Tweede Kamer over de aanstelling van de heer Eddo Verdoner als Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding (NCAB) voor de duur van 1 jaar. Daarbij gaat hij in op enkele moties over de aanpak van antisemitisme.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beslissing op bezwaarschrift bij Wob besluit over documenten proces Wilders

  Afschrift van het besluit op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) van het Openbaar Ministerie (OM). Het besluit gaat over documenten over de strafvervolging van dhr. Geert Wilders vanwege zijn 'minder-Marokkanen'-uitspraken.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Aanbiedingsbrief Wob-besluit OM proces Wilders

  Minister Grapperhaus stuurt de Tweede Kamer een afschrift van het besluit op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) van het Openbaar Ministerie (OM). Het besluit gaat over documenten over de strafvervolging van dhr. Geert Wilders vanwege zijn 'minder-Marokkanen'-uitspraken.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden Kamervragen over de IHRA-definitie van antisemitisme

  Minister Grapperhaus beantwoordt Kamervragen naar aanleiding van zijn antwoorden op eerdere Kamervragen over de status en rol van de IHRA-definitie bij de strafrechtelijke beoordeling of uitlatingen discriminatoir zijn. IHRA staat voor International Holocaust Remembrance Alliance.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen ) over het bericht over brandbom bij Syrisch gezin in Heerlen

  Minister Grapperhaus beantwoordt Kamervragen naar aanleiding van het bericht in De Limburger 'Brandbom bij ‘Syrisch gezin in Heerlen: burenruzie of racisme'.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden Kamervragen over het bericht over brandbom bij Syrisch gezin in Heerlen en racisme

  Minister Grapperhaus beantwoordt Kamervragen naar aanleiding van het bericht 'Brandbom bij Syrisch gezin in Heerlen: burenruzie of racisme'.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Response to each recommendation of GREVIO

  Response of recommendations of the Group of Experts on Action against Violence against Women and Domestic Violence (GREVIO), based on the Istanbul Convention. 

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Response by the Netherlands to the GREVIO report

  A letter of State Secretary Blokhuis about the evaluation report of the Group of Experts on Action against Violence against Women and Domestic Violence (GREVIO).

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Reactie per aanbeveling van GREVIO

  Reactie op de aanbevelingen van de  Group of Experts on Action against Violence against Women and Domestic Violence (GREVIO), gebaseerd op artikelen uit het verdrag van Istanbul.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Prevalentiemonitor Huiselijk Geweld en Seksueel Geweld 2020

  De Prevalentiemonitor Huiselijk Geweld en Seksueel Geweld 2020 (PHGSG) beschrijft de aard en de mate waarin huiselijk geweld en seksueel geweld in Nederland voorkomen.

  Bekijk document gepubliceerd op