Gezondheidsverklaring reizigers (Nederlands) - Intake gezondheidsverklaring reizigers; printbaar & invulbaar (Nederlands)

Omschrijving

Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Op de gezondheidsverklaring vult u voor u gaat vliegen in of u klachten heeft die passen bij het coronavirus (COVID-19). Als u geen klachten heeft mag u aan boord. U moet het ingevulde formulier laten zien bij het instappen (boarden). Tijdens de reis houdt u het formulier bij zich. U kunt op de luchthaven gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien.  U kunt het pdf-formulier op uw telefoon invullen en bewaren. Wilt u het formulier printen? Print er dan 2 uit: 1 voor de heenvlucht en 1 voor de terugvlucht. Beide formulieren zijn hetzelfde. Aanvulling: De invulbare pdf werkt niet op alle mobiele telefoons en tablets. Ga voor uw vertrek na of u de pdf kunt invullen op uw telefoon of tablet. Werkt het niet? Print het formulier dan 2 keer uit: 1 voor de heenreis en 1 voor de terugreis.

Verantwoordelijke Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Thema Ziekten en behandelingen
Documentsoort Publicatie
Publicatiedatum 21-07-2020
Documentdatum 02-04-2021

Vliegt u met KLM, Corendon, TUI, Transavia of Easyjet? Dan vult u de gezondheidsverklaring in tijdens het online inchecken. U hoeft dan geen formulier te printen.

Bekijk alle informatie over corona en vliegreizen.

Publicaties